Jump to content

Chris12041986

Members
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

About Chris12041986

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Current Car
    320d e46 2002
  1. Hi all, this is my 1st post on here after reading for many months, all the advice and help that is on offer. I am after any advice please as I feel like im hitting my head against a brick wall. a little bit of history.......... I brought this bmw 320d 2002 and it was running very poor. It smoked all the time, made a ticking noise when you accelerated, lacked power. I replaced the turbo as that was throwing oil everywhere. I took off the intercooler, all pipework, egr, inlet manifold etc etc and took it all to my local jet wash, cleaned it all out and left for a week to dry properly. I refitted the new turbo, new oil feed, new crankcase breather(although it already had the vortex system, I still replaced it)new oil, new filter. I was going to de-flap it, but this has already been done, thankfully. so now I still have the problem of the ticking noise when you accelerate hard i.e foot to the floor and a puff of black smoke come out the back end. It starts 1st time and drives ok to add to the confusion. I have plugged it into inpa and all the cylinders are ticking over fine, however when i try to look at the selective mass adjustment, its a bit of hit and miss as to whether it reads the injectors properly. Number 4 i dont ever get a reading from on the SMA screen, and the other 3 sometimes they read and others they dont. I do get an error when i load inpa and select my e46 and it says there might be a malfunction as the software is incompatible but everything else works. I also dont have any error codes stored and no eml light on, never have. So today i decided to try a leak off test (excuse the cups, thats all i had to hand) to see if my injectors were working properly, these are the results: So this test was carried out as 3 mins tick over, followed by 30 seconds fast idle at 3k followed by another 30 second tickover. Cylinders are 1 on the left and 4 on the right Then i did another test, 20 seconds tick over followed by 2 mins at 3k again cyliner 1 on the left and 4 on the right I am guessing that the ticking/knocking noise and smoke is too much diesel is being fed through on fast idle(driving foot flat down) and is causing the problems? or am i barking up the wrong tree and and i am looking in the wrong direction? any advice would be greatly appreciated:-)
×
×
  • Create New...