Jump to content
Jde46

Got Inpa Working!

Recommended Posts

Car sounds like its blowing sometimes I read the error codes today, this I what I got

171 - pruefung krafstoff - versorgungssytem

115 control grid controlled cooling

141 lambda regulation. Control range block ( thinking this would explain a leak, when it happens sounds high in the exhaust,hear with bonnet up, I think its the manifold or near it)

All new to this inpa so any help really appreciated, should I clear codes and see if they re appear?

Share this post


Link to post
Share on other sites

All new to this inpa so any help really appreciated, should I clear codes and see if they re appear?

Yes definitely. Those fault codes could be old and have nothing to do with your current issues. Clear the codes and then try to replicate the problem you have and then check the codes again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes definitely. Those fault codes could be old and have nothing to do with your current issues. Clear the codes and then try to replicate the problem you have and then check the codes again.

Cheers bro,

Share this post


Link to post
Share on other sites

That first code 171 translates to check fuel supply system.It could also relate to faulty mass air sensor but deffo clear the faults and go for a drive and see if they reoccur.Is your car blowing like this guys?If so it turned out to be his maf was dead.

https://www.google.ie/#q=171+pr%C3%BCfung+kraftstoffversorgungssystem&hl=en&prmd=imvnsfd&source=univ&tbm=vid&tbo=u&sa=X&ei=FT0ZULDaINKFhQe1wICIDQ&ved=0CD0QqwQ&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=6a460bf120a414bf&biw=1903&bih=923

Edited by edber

Share this post


Link to post
Share on other sites

That first code 171 translates to check fuel supply system.It could also relate to faulty mass air sensor but deffo clear the faults and go for a drive and see if they reoccur.Is your car blowing like this guys?If so it turned out to be his maf was dead.

https://www.google.i...iw=1903&bih=923

I get that wush sound when I first press/let go of accelerator when stationary..... only when the revs rise a little bit then I lift off. Is that the sound your talking about?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get that wush sound when I first press/let go of accelerator when stationary..... only when the revs rise a little bit then I lift off. Is that the sound your talking about?

I dont know mate i only posted that link coz he had the same fault code as you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quite possably an air leak after the mass meter, check all intake pipes and vacuum pipes.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, I'll have a look in the morning, do you know if a leak in the backbox could also trigger this as something didnt seem right earlier also the when the engine is idle the revs jump up and down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, leak at back box will not change the running of the engine. There will be a air leak between mass meter and engine clyinders, poss split hose or a hose that has come adrift somewhere, making wush noises also a tell-tail sign :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...