Jump to content
vtidaz

Auto gearbox occasionally hesitant to engage drive

Recommended Posts

Hi guys,

As above, occasionally (only after a start up, sometimes the engine is already warm sometimes not) after selecting drive the gear doesn't engage for sometimes upto a miniute...or sometimes it does, but then a few yards down the road it drops out of gear for a few seconds (the gearbox stays in drive mode).

I remember reading somewhere about it being a safety system and drive doesn't engage until the gearbox oil has circulated enough...is this a common occurance? Should I be concerned about it? I will be changing the tranny oil at the end of the month (as part of routine service, I dont think its related).

Thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites

do you have the limp mode sign on dash? I would get it check on diagnostic system before oil change. Get the filter changed aswell

Share this post


Link to post
Share on other sites

No limp mode and no errors through diagnostics, I had it scanned just the other week. A while ago I did get a (!) come up under the "D" on the little screen that shows your current drive and the car went into limp mode, I pulled over and restarted the engine and it hasn't been on since... That was around a year ago though!

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Change the gearbox oil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...