Jump to content
Sign in to follow this  
ian1001

E46 330cd convertible 2005 weird electrical glitches

Recommended Posts

Hi my 330cd has a few electrical niggles.

The outside air temperature sensor reads -40

the obc not working (stuck on time, won't scroll through)

window washer bottle is illuminated even though its nearly full

passenger mirror not adjusting.

Rear parking sensors not beeping at all (no clicking)

I ran diagnostic on the pdc and theres no fault code and no issues with the instrument cluster. Also the pdc beeper works when I activate it with my diagnostic, the mirror moves with the diagnostic and no fault code for the outside air temperature!

I've left the battery disconnected for 2 hours and still I have these issues can anyone suggest anything?

kindest regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

do a needle sweep,and try and change temp through same hidden menu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The temp sensor control module is housed in the dash I believe. I had the same issue with an E60 and had to change the dash then get the vin changed and mileage matched to the car. 

 

What did you use to read the codes? I found INPA not up to scratch where as DIS would allow you to run individual tests on each module. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi I have INPA and I also have a delphi ds150e clone scan tool I got from china.

The only thing I can think of is I had the origional battery for 11 years and it was starting the car but not holding the right voltage so I got a new battery I thought all the glitches were due to the old battery dieing however they are still there!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/08/2017 at 14:40, p3tchy said:

The temp sensor control module is housed in the dash I believe. I had the same issue with an E60 and had to change the dash then get the vin changed and mileage matched to the car. 

 

What did you use to read the codes? I found INPA not up to scratch where as DIS would allow you to run individual tests on each module. 

Not for the outside temperature - that's in one of the wheel arches. (Passenger side, IIRC)

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, TriggerFish said:

Not for the outside temperature - that's in one of the wheel arches. (Passenger side, IIRC)

The sensor will be, but the module to control it is built into the dash.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

                            Faulty ign switch will give odd reading and stop things working,My

                        horn ,radio and mirrors started playing up as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks is there anyway to test the ignition switch. The car operates fine starts first time etc.

Weirdly I even get a beep when it's under 3° which suggests the sensor is working, however I get the fault code outside air temperature on my delphi tool. I clear it and it comes back.

Also I cannot scroll through the on board computer anymore.

Edited by ian1001

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...